Ζυμαρικά ογκρατέν της Γιαγιάς
Φτιάξε το πιο γευστικό ογρατέν με τυράκια La Vache qui rit.
- Διάρκεια: 30 λεπτά
- Μερίδες: 4
SHARE:
Υλικά
- - 6 τριγωνάκια La Vache qui rit®
- - 300 γρ πέννες ή μακαρόνια
- - 4 μικρές φέτες ζαμπόν
- - 80 γρ τυρί τριμμένο τύπου έμενταλ
- - 200 ml κρέμα γάλακτος
- - Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
- - 200 ml γάλα
- - 30 γρ αλεύρι
- - 20 γρ βούτυρο
- - Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Βράζετε αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- 2. Για την ετοιμασία της μπεσαμέλ, ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αλεύρι, ύστερα το γάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε.
- 3.Γεμίζετε ένα ταψί με τα μακαρόνια και το ζαμπόν σε κύβους.
- 4. Περιχύνετε την μπεσαμέλ στα μακαρόνια και τοποθετήστε τα τριγωνάκια La Vache qui rit® και το τριμμένο τυρί.
- 5. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.